Casa > Notícies > Contingut

El tipus de canvi CNY offshore contra el dòlar nord-americà puja temporalment per trencar la línia 6,50

Dec 11, 2020

El tipus de canvi CNY offshore contra el dòlar nord-americà puja temporalment per trencar la línia 6,50

Offshore CNY va trencar el nivell de 6,50 contra el dòlar nord-americà durant un temps, arribant a un nou màxim des de juny de 2018, i una vegada va pujar més de 200 punts en el dia. Afectat per això, el mercat nacional a terra RMB contra el tipus de canvi del dòlar nord-americà va arribar a 6,5326, va assolir un màxim d'un any de 6,5204.

Des de principis de juny de 2020, el tipus de canvi RMB ha continuat enfortint-se. El RMB offshore va pujar gradualment fins als 6,4927 des dels 7,1964 fins al nivell dels 6,4927, rebotant gairebé 7.000 punts.

L'augment continu i ràpid de RMB ha suposat un gran repte per a l'operació de liquidació de divises de les empreses exportadores. Segons un nombre de persones del departament de mercat financer dels bancs nacionals, fa tres mesos, era estrany que les empreses exportadores incorporin el factor de fluctuació del tipus de canvi en els termes del contracte a l'hora de negociar les comandes d'exportació per a l'any que ve. Ara, quan negocien ordres d'exportació per a l'any que ve, han escrit els factors de fluctuació del tipus de canvi en els termes del contracte, és a dir, que requereixen que els compradors estrangers paguin directament RMB o paguin els dòlars dels EUA corresponents al preu de canvi acordat, per tal d'evitar l'apreciació contínua de RMB resultant en una major pèrdua de la liquidació de divises.

Segons les dades publicades per l'Administració Estatal de divises l'11 de desembre, les reserves de divises de la Xina han reprès el creixement i han assolit el nivell més alt des de l'agost del 2016.