Casa > Notícies > Contingut

El transport internacional de trens es fa i fins i tot suspès

Dec 12, 2020

El transport internacional de trens es fa i fins i tot suspès

A causa de l'impacte del nou coronavirus en l'àmbit global, en l'explosió del magatzem de mercaderies marítimes, els preus dels transports aeris pugen. Molts carregadors giren la seva atenció al transport ferroviari, el que resulta en l'espai de transport ferroviari també és difícil d'obtenir. L'Administració General de Ferrocarrils ha emès recentment una ordre: a causa del greu retrocés a les estacions portuanes, de 18:00 del 8 de desembre a les 18:00 del dia 13, es deixaran de carregar tot tipus de mercaderies carregades a Erlian i Alashankou. Si hi ha materials clau, informe a l'empresa del grup i informe al Grup Ferroviari Estatal.

Des de l'esclat de l'epidèmia el 2020, el nombre de trens de mercaderies a la Xina i Europa ha augmentat ràpidament. Alguns ports han experimentat una greu congestió des de la segona meitat de l'any. Un gran nombre de trens de mercaderies estan sobreocionats en els ports i no poden sortir del país a temps. A petició de l'Administració General del Ferrocarril, diverses companyies de trens de mercaderies de la Xina Europa han reduït part de la seva capacitat de transport per "alleujar la congestió i garantir un flux suau".

Aquest any, més ciutats han obert trens de mercaderies de la Xina Europa. A més, a causa de l'impacte de l'epidèmia, algunes comandes de transport marítim i aeri s'han traslladat als ferrocarrils, la que es tradueix en un ràpid creixement de la capacitat de transport dels trens de la UE de la Xina en el primer semestre de l'any, superant la capacitat dels ports de transició.

Per tal d'assegurar el bon funcionament dels trens de la Xina Europa, algunes companyies d'operacions de tren de mercaderies de la Xina Europa també han rebut un avís per suspendre el funcionament dels trens d'Àsia Central, per tal de resoldre el problema del retrocés del tren de mercaderies a Europa.